100 rocznica Zaślubin Polski z Morzem to wielkie święto dla wszystkich naszych miast i gmin. W oficjalnych uroczystościach w Pucku wzięło udział wielu delegatów naszego Związku!!! Cieszy nas fakt, że mogliśmy być częścią i pomóc w organizacji tego wydarzenia.

9 lutego 2020 roku podczas VI ZAŚLUBINOWE MORSOWANIE odbyło się BICIE REKORDU POLSKI w największej liczbie morsów jedzących zupę rybną w wodzie.
Bicie rekordu poprzedzone zostało gotowaniem zupy rybnej w wielkim kotle – start 5 rano, a dokonali tego wybitni szefowie kuchni tworzący projekt Mobile Chef Team:
– Sebastian Cichy – Szef kuchni restauracji ,,Nowosopocka” w hotelu Eureka w Sopocie;
– Wojciech Rzepecki Head Pastry Chef Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront;
– Michał Soliwoda – Szef Kuchni Hotelu Mikołajki na Ptasiej Wyspie;
-Marek Wierzbowski – Mistrz cukiernictwa, Technolog marki CSM Polska.

Każdy zainteresowany będzie mógł skosztować zupy rybnej już od godziny 11:00 na stanowisku przy ul. Żeglarzy, w południe zaś rozpoczęliśmy bicie rekordu Polski w największej liczbie morsów jedzących zupę rybną w wodzie

Udało się ustanowić rekord !!!